Ella Dahlin

Nej Till Näthat

Publicerad 2014-04-08 22:00:31 i Allmänt, Words,

Som de flesta andra så läser jag också de flesta av de stora bloggarna. Det har ju varit mycket prat om näthat nu på senaste. Speciellt hos Dessie och Kissie (som var med i kvällens avsnitt av trolljägarna). 
 
Jag tycker att det är så vidrigt att se vad människor skriver till andra gömda bakom anonymitet, att dessutom  försvara sig med att "hon måste ju kunna ta lite kritik" eller "det är min åsikt och den har jag rätt till". Förstår inte riktigt varför man sitter dag ut och dag in och kommenterar hur ful,dålig eller äcklig en person är som man dessutom inte har någon slags relation till. Är det avundsjuka det handlar om eller vad är det? Jag skulle gärna tjäna den summa pengar som de här två bloggerskorna gör,gå och fika flera gånger per dag eller köpa ett klädesplagg utan att behöva tänka så mycket på prislappen, tyvärr gör jag inte det men inte fan sitter jag och kommenterar vilka horor dom är?
Är det dåligt självförtroende? Är man så osäker på sitt eget utseende att man måste klanka ner på någon annans? Får du en snyggare näsa för att du skriver att Kissies är ful?
Blir din kropp snyggare för att du skriver att Dessies är äcklig?
 
Brukar läsa Dessies kommentarsfält och jag blir helt ärligt rädd för vad som skrivs där! 
Det som skrivs i en blogg är en så liten del av en persons liv men ändå har folk lyckats skapa helt sjuka uppfattningar och åsikter.
 
Dessie har precis fått en son, såfort hon inte nämner att hon är med honom (t ex på en fika) så rasar kommentarer in om hur dålig mamma hon är som lämnar bort sin lilla bebis. (herregud barnet har en pappa som säkert är mer än kapabel att ta hand om honom, och säkert gärna vill ha lite egentid med barnet också!)
 
Det fanns någon bild på hennes instagram, tagen sent på kvällen i en bil tillsammans med en tjejkompis. Ramaskri då är hon ju ute och festar för andra helgen i rad!! Herregud hon ska anmälas till soc och fick bara barn för att behålla sin pojkvän. Över 200 kommentarer skrevs det om det här,då fanns inte ens bevis på att hon faktiskt var ute och festade/drack just då. 
Ni ser ju hur sjukt det är,hur långt det har gått med "fria anonyma åsikter".
 
Självklart har de här två bloggerskorna inte varit supertrevliga alla gånger heller men det gör det fortfarande inte till ett okej beteende.
Vem som helst som skulle utsättas för påhopp kränkningar, förtal och hot varje dag skulle tillslut säga ifrån och det är just vad de här två har gjort, med all rätt.
 
Ta en riktig jävla funderare innan du skriver dina "ärliga åsikter", tänk på om du hade velat få en sån kommentar som du precis tänker skriva. Testa att vara snäll istället, det mår man mycket bättre av.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela