Ella Dahlin

Grym älggryta!

Publicerad 2014-05-22 23:22:09 i Allmänt, Mat/Bak,

Hade helt slut på ideér när det gällde mat, speciellt när R ska ha till matlåda imorgon också. Dessutom var det ganska tomt i kylskåpet också och vi orkade inte handla.
Kollade igenom allt och kom fram till att vi kan göra en älggryta och potatis. (Fick massa älg av Robins familj när dom var och hälsade på)
 
Jag är inte så mycket för vilt egentligen, men i gryta går det bra och älg har inte så kraftig viltsmak tycker jag :)
 
Följer nästan aldrig recept,så det här är egenkomponerat och det blev sjukt gott!
 
 
Ingredienser:
 
Älgkött
Smör att bryna i.
2 gullökar
Champinjoner
½ färsk chili
Timjan
Salt & vitpeppar
Lagerblad
2,5 dl rödvin
7,5 dl vatten
1,5 dl soja
Ca 4 mskSvartvinbärsgelé eller 1 dl svartvinbärssaft
2 dl grädde
Ev. maizena för redning
Servera med kokad potatis, broccoli och svartvinbärsgelé
 
Gör såhär:
 
  1. Skär köttet i mellanstora bitar och bryn bitarna i en gryta (gärna gjutjärn).
  2. Skär lökarna i klyftor och svampen och chilin i bitar, lägg i tillsammans med köttet.
  3. Häll i rödvin, vatten och soja.
  4. Krydda med salt, peppar, timjan, några lagerblad samt svartvinbärsgelé/saft.
  5. Koka upp.
  6. Sänk värmen och låt puttra med lock i ca 2 timmar.
  7. Häll i grädden.
  8. Tillsätt maizena om du också vill ha det lite tjockare, koka upp under omrörning.
♥Klart!♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela