Vegetarisk lasagne
Ingredienser:
Lasagneplattor
Smör
Mozzarella
Riven ost
1 squash/zucchini
1 litet paket keso
2 paket ”Icas krossade tomater med basilika”
1 gul lök
5 morötter
1-2 pressade vitlöksklyftor
Basilika
Timjan
Oregano
Salt & peppar
Gör Såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala lök och morötter.
3. Riv morötterna grovt och hacka löken
4. Fräs morötter, lök och vitlök i lite smör i en kastrull tills löken är mjuk.
5. Tillsätt krossade tomater och kryddor, låt puttra på svag värme ca 15 minuter
6. Skär Zucchini/squashen i tunna skivor (jag brukar använda en osthyvel).
7. Ta av kastrullen från plattan och rör ner keso.
8. Varva lasagneplattor, sås, squash och mozzarella i en form.
9. Högst upp ett lager med riven ost
10. Ställ in i nedre delen av ugnen ca 40 minuter